Algemene Vragen

Antwoord op veel gestelde algemene vragen

Inklapbare content

Hoe werkt Astari

Zodra je je wearable hebt ontvangen, kun je binnen vijf minuten je bank koppelen via de mobiele app. Het enige dat je hoeft te doen, is de wearable op de achterkant van de mobiele telefoon tikken, uw bankrekening toevoegen en u bent vrij om contactloze betalingen te doen, zo eenvoudig is het.

Wat is NFC / een NFC tag / een NFC chip

Met NFC (Near Field Communication) wissel je veilig en snel contactloos gegevens uit. NFC is vergelijkbaar met bluetooth, maar het bereik is minder groot. Dankzij NFC betaal je contactloos of deel je eenvoudig je contactgegevens. Goed om te weten is dat Astari producten passieve NFC chips hebben, deze zenden dus geen straling uit en kunnen enkel gelezen worden.

Hoe doe ik betalingen met een Astari NFC wearable?

De betaling werkt op dezelfde manier als contactloos betalen met je betaalkaart. Houd je wearable dicht bij de betaalautomaat om contactloos te betalen. Deze betalingen worden van je rekening afgeschreven die gekoppeld is aan de wearable, net als betalingen met de bankpas.

Is het veilig?

Ja, de chips die wij gebruiken zijn volledig gecertificeerd (EAL 6+, EMVCo, Visa, Mastercard, etc.), ondersteunt NFC (ISO 14443), ISO 7816, I2C en is compatibel met Mifare.

Kan ik mijn wearable (tijdelijk) blokkeren?

Bij verlies of diefstal van uw wearable kunt u deze via de mobiele app (tijdelijk) blokkeren. 

Kan ik mijn wearable volgen als ik hem kwijt ben

Omdat onze wearables passief zijn, wat een extra niveau van beveiliging bied tegen oplichters, is tracking niet mogelijk. Als de wearable kwijt is kan deze snel via de app geblokkeerd worden en eventueel opnieuw besteld worden.

Is het dragen van een Astari NFC wearable schadelijk voor mijn gezondheid?

Het dragen van de wearable/chip genereert geen straling of trillingen die je lichaam kunnen beïnvloeden. Dit komt doordat Astari wearables passieve NFC-technologie gebruikt, in tegenstelling tot smartwatches, draadloze oortjes en telefoons. 

Actieve NFC-lezers zoals betaalterminals en telefoons lezen de passieve transponders (de Astari wearables). De Astari wearables genereren zelf geen retoursignaal en vormen dus geen risico voor je gezondheid.

Hoe werkt een NFC lezer

In een pinautomaat zit een actieve NFC chip. Deze chip kan communiceren met andere NFC chips, zoals diegene in je telefoon of wearable. De NFC tag in de pinautomaat zendt een bepaalde taak uit via radiogolven. Vervolgens kun je deze golven opvangen met de antenne van de NFC tag in je wearable. Met deze radiogolven kunnen bepaalde taken worden meegestuurd. De taak wordt opgevangen en kan direct worden uitgevoerd. De radiogolven kunnen maximaal 10 centimeter overbruggen. Dankzij de beperkte afstand is de technologie zeer geschikt voor betalingen en het delen van je contactinformatie. 

Wat als er nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd?

Wanneer wij nieuwe functionaliteiten toevoegen aan de wearables dan hoef je niet weer een nieuwe te kopen. Zodra wij dit hebben doorgevoerd dan is dit beschikbaar in de app, hierdoor kun je gewoon je huidige Astari wearable updaten met de nieuwste functionaliteiten. Wil je nou op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg ons dan op een van onze socials of schrijf je onderaan de pagina in voor onze emails. Geen zorgen, wij sturen je niet elke week een nieuwsbrief.

Waar zijn betalingen geaccepteerd?

Overal waar je nu contactloos kunt betalen, kun je nu met de wearable betalen.

Hoe koppel ik mijn wearable aan mijn betaalkaart?

Wat is tokenization?

Om de betaalfunctionaliteit mogelijk te maken wordt er een beveiligde digitale kopie van uw betaalkaart – ‘token’ – gemaakt en op uw wearable geplaatst. Ook dit is geheel veilig en wordt ondersteund door de betalingsproviders om dit te garanderen.

Is mijn telefoon geschikt om de wearable in te stellen

De wearable is compatibel met elke smartphone die NFC-functionaliteit heeft. Alle functies worden uitgevoerd via de telefoonapplicatie, maar deze stel je eenmalig in, hierna is de telefoon niet langer nodig.

Alle telefoons uit de onderstaande lijst zijn compatibel met onze wearables:

iPhone 6 en nieuwer (2014 +)
Samsung Nexus S en nieuwer (2010 +)
Google Nexus S (2010 +)
Huawei ( P60 pro, Mate X3, Mate 50 pro)
Nokia (G300, G50, X20)

Verzending en Retouren

Vraag en antwoord op verzendings- en retourvragen

Inklapbare content

Wat is de verzendtijd?

Gratis Verzending in Europa!

Nederland/België: Levering de volgende werkdag - Indien voor 15:00 besteld

Duitsland: 1-3 werkdagen

Rest van Europa: 2-5 werkdagen

Rest van de wereld: 6-10 werkdagen

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten van je bestelling worden bijna altijd door ons gedekt. 

Kan ik mijn product retourneren?

Voor al onze producten heb je 14 dagen recht op retour voor een volledige terugbetaling of omruiling voor een ander product. In alle gevallen dienen producten in nieuwstaat, ongedragen en in de originele verpakking te zijn. Zie voor meer informatie ons retourbeleid hier.

Hoe stuur ik mijn product terug?

Als je een product wilt retourneren, stuur dan binnen 14 dagen na ontvangst een e-mail naar info@astariwearables.com Je ontvangt dan van ons een retourformulier. 

Moet ik verzendkosten betalen voor een retourzending?

Ja. Als je een product wilt retourneren, zijn de verzendkosten voor eigen rekening. Echter bij een defect of niet correct geleverde bestelling vergoeden wij de verzendkosten tot een bedrag van 10 EUR. 

Ik heb een verkeerd verzendadres doorgegeven

Erg vervelend, maar dit kan iedereen overkomen. Neem meteen contact op met ons, en vermeld hierbij uw ordernummer en het correcte adres. Als de bestelling nog niet is verzonden, dan lossen wij dit meteen voor je op. Echter als het pakket al verzonden is kunnen wij mogelijk niet meer helpen. Neem daarom zo snel mogelijk contact op. 

Wanneer kan ik mijn terugbetaling verwachten?

Wij zullen het openstaande bedrag terugbetalen binnen 5 werkdagen na volledige invulling van het retourformulier en ontvangst van het product.

Garantie

Vraag en antwoord op garantie vragen

Inklapbare content

Hoelang heb ik garantie op een Astari product?

Om zeker te zijn van de betrouwbaarheid en levensduur van onze producten, onderwerpt Astari elk product aan een reeks strenge tests. Op al onze producten zit een minimale garantie van 1 jaar na aanschaf van het product.

Wat valt er onder de Astari garantie?

Astari garandeert een goede werking van haar producten gedurende een periode van een jaar vanaf de aankoopdatum. De Astari garantie is niet van toepassing bij normale slijtage dit is slijtage van niet-metalen armbanden, horlogebanden of andere leerproducten, verlies, diefstal of schade als gevolg van onjuist gebruik.